Grip op onderhoudskosten met gevelinspectie

31 augustus 2020

Grip op onderhoudskosten met gevelinspectie

“Met een periodieke gevelinspectie, kunnen veel kosten worden bespaard. Maar ook zorg je door regelmatige inspectie dat problemen worden voorkomen en dat de veiligheid voor gebruikers geborgd wordt”, vertelt Marco Brouwer, adviseur geveltechniek bij GevelAdvies.

“Onlangs werden we benaderd door de facilitaire dienst van een grote universiteit. De vraag was of wij een van de gebouwen van de campus wilden inspecteren met als doel de staat van onderhoud zichtbaar te maken. Dit is een vraag die uitstekend past bij GevelAdvies. We pakken gevelinspecties altijd grondig aan. Niet alleen kijken we naar kapotte onderdelen, maar we gaan ook na wat de staat is van bijvoorbeeld het kitwerk. In dit geval brachten twee van onze monteurs in 14 dagen tijd de gevels in kaart. Ze registreerden kapotte kozijnonderdelen, ruiten en constateerden beginnende onthechting van het kitwerk. Onthechting van kitwerk, kan tochtproblemen en/of lekkages veroorzaken.”

Advies en uitvoering

GevelAdvies legde alle bevindingen vast in een rapport. “We geven uiteraard advies over de noodzakelijke reparaties en aanpassingen. We werken dat uit in begrijpelijke taal zodat het direct gebruikt kan worden voor degenen die het onderhoud- en herstelwerk gaat uitvoeren. De klant kan zelf kiezen door wie hij het herstelwerk laat uitvoeren: door een derde partij of door ons. Veel van onze klanten vinden het prettig dat wij ook direct de uitvoering op ons kunnen nemen. Dat is wel zo makkelijk.

De universiteit was zo tevreden over onze aanpak en het advies dat ze inmiddels een trouwe, vaste klant zijn geworden. Dat is natuurlijk iets waar we best trots op zijn.”

Weten hoe wij u kunnen helpen?
Weten hoe wij u kunnen helpen?
Met 100% onafhankelijk advies komt u verder

Neem direct contact op