In de schijnwerper: Zoen Fan Choi

30 januari 2024

Al sinds het bestaan van Geveladvies is Zoen Fan (32) bij ons op de werkvloer te vinden. Ruim drie jaar werkt hij nu bij ons als betrokken Geveladviseur, maar wie is Zoen Fan eigenlijk? Lees snel verder om onze collega Zoen Fan beter te leren kennen!

In zijn vrije tijd is Zoen Fan graag sportief bezig, zo loopt hij regelmatig een stuk hard. Daarnaast is hij reislustig, hij wil graag de wereld ontdekken. Dit sluit goed aan bij zijn functie als Geveladviseur. Dagelijks reist hij heel Nederland door om mee te werken aan de gaafste projecten. 

Achtergrond

Zoen Fan leerde over de gevelbouw tijdens zijn studie Bouwkunde aan de TU Delft. Na zijn bachelor heeft Zoen Fan de master Building Technology behaald. Tijdens zijn afstudeerperiode van deze master, werkte hij mee aan verschillende R&D projecten. Eén van deze projecten was Multiwindow, een innovatief kozijnproduct met geïntegreerde ventilatie en zonwering. Na zijn bijdrage aan de R&D projecten, verlegde Zoen Fan zijn focus naar kwaliteitsborging en engineering. 

Fijne werkplek
“Wat mijn werk bij Geveladvies zo uitdagend maakt, is de vrijheid die ik heb om mijn eigen opdrachten te kiezen en te plannen. De diversiteit van de opdrachten en de verschillende opdrachtgevers houden het werk boeiend. De ene keer werk ik aan vastgoedprojecten, terwijl ik de andere keer betrokken ben bij overheidsorganisaties. Wat ik het leukste vind, is om aan de achterkant van problemen te werken. Het oplossen van problemen die andere partijen niet hebben kunnen oplossen, dat geeft me voldoening.

Geen dag hetzelfde
Mijn dagelijkse taken bestaan uit een mix van acquisitie, klantenbeheer en opdrachtuitvoering. Vanaf het moment dat een aanvraag binnenkomt, stem ik afspraken af met klanten, voer ik locatieonderzoeken uit en begeleid ik monteurs bij de uitvoering van projecten. Op deze manier is geen dag hetzelfde.

Geveladvies, een uniek bedrijf
Geveladvies onderscheidt zich doordat we niet alleen advies leveren, maar ook de praktische kennis in huis hebben. We zijn geen standaard adviesbureau; we hebben ook monteurs in ons team. Hierdoor kunnen we de probleemstelling beter onderzoeken en complexere vraagstukken aanpakken, doordat we zeker weten dat aan het eind van de dag de gevel weer netjes dicht is.

Innovaties binnen de branche

Ik blijf graag up-to-date over nieuwste ontwikkelingen en innovaties. In het begin hield ik me bezig met 3D-printen, toen der tijd een van de nieuwste technologieën in de bouwsector. Momenteel ben ik betrokken bij drone-inspecties. Het is belangrijk om met de tijd mee te gaan en samen te werken met partners om duurzame relaties op te bouwen. Ik vind het gaaf dat ik daar onderdeel van ben.

Advies aan young professionals
Het vakgebied geveltechniek lijkt misschien eenvoudig, maar elke dag zijn er weer nieuwe dingen om te leren. Passie is de drijvende kracht achter je specialisatie. Een masteropleiding biedt theoretische kennis, maar in de praktijk leer je waar je op moet letten en hoe je problemen écht kunt oplossen.”