Leer onze nieuwe collega Erik kennen!

20 maart 2024

Leer onze nieuwe collega Erik kennen!

Afgelopen februari is Erik Nuijten bij ons gestart. Na elf jaar te hebben gewerkt als gevelengineer en nog 5 jaar in de reguliere bouw, kwam hij onze vacature voor geveladviseur tegen. Inmiddels werkt Erik al een maand bij GevelAdvies. Maar wie is Erik eigenlijk en hoe ervaart hij zijn eerste weken als geveladviseur bij GevelAdvies Ingenieursbureau? Lees snel verder en leer Erik kennen.

Wie is Erik?
Erik is 43 jaar oud en woont in Den Haag. Dit is ideaal is voor opdrachten in de Randstad. In zijn vrije tijd doet Erik aan crossfit en houdt hij zich bezig met klusjes in en om huis. Hij brengt daarnaast graag tijd door met zijn kinderen. Als er nog tijd over is, speelt hij soms op zijn gitaar.

Studie
Na het afronden van zijn hbo-bouwkunde opleiding heeft Erik nog twee jaar filosofie gestudeerd. Tijdens deze studie heeft hij gewerkt bij een bouwbedrijf en na deze studie is hij gestart als gevelengineer.

Geveladviseur
“Ik ben Geveladviseur. Als geveladviseur ben ik verantwoordelijk voor alle werkzaamheden met betrekking tot vraagstukken over herstel, renovatie en revitalisatie van gevels. Ik onderzoek de oorzaak van gevelproblemen bij klanten en kom met adviezen voor herstel. Ook ben ik verantwoordelijk voor tussen- en eindcontroles gedurende het proces en zorg ik er graag voor dat het geadviseerde herstel ook daadwerkelijk goed wordt uitgevoerd."

Eerste indruk met GevelAdvies
"Mijn eerste indruk van het bedrijf is goed. Ik moest even wennen aan het werken met kozijnen, aangezien ik bij mijn vorige werk vooral met vliesgevels werkte. Het team is leuk en gezellig. Er is veel kennis aanwezig en iedereen is ook erg behulpzaam."

Eerste werkdagen
"De eerste werkdagen waren vooral gevuld met het halen van spullen en het kennismaken met het team. Ik liep aan het begin vooral met Zoen Fan mee. Bij de eerste opdracht waar we aankwamen, was direct veel problematiek te vinden."

Geen dag hetzelfde
"Binnen deze functie is geen dag hetzelfde. Bijna elke dag bezoek ik weer een nieuwe opdracht. Je weet nooit op voorhand hoe goed of slecht de gevel er daadwerkelijk aan toe is. Dat maakt het werk zo leuk. Één keer per maand op maandag ga ik naar kantoor in Staphorst. Zo spreek ik alle collega’s ook weer."

Boeiende werkzaamheden
“Het meest boeiende vind ik het onderzoeken van problemen, het zoeken naar oplossingen op tekening en het uitvoeren van proefherstel en het doorgaan totdat het probleem is opgelost. Onze klanten hebben vaak behoorlijke problemen met hun gevels, waar vaak ook al behoorlijk wat partijen wat aan hebben proberen te doen. Als je dan deze zorg van hun kan overnemen en vervolgens de oorzaak en de oplossing kan bieden dan geeft mij dat veel voldoening.”

Wil jij nou ook deel uitmaken van ons team? Wij hebben nog plek binnen ons team als kwaliteitscontroleur en als constructeur.