Maak kennis met Michel Wierbos, geveladviseur bij GevelAdvies

22 oktober 2024

Maak kennis met Michel Wierbos, geveladviseur bij GevelAdvies

Vandaag stellen we Michel Wierbos aan jullie voor, een ervaren geveladviseur die al ruim anderhalf jaar deel uitmaakt van het GevelAdvies team. In dit interview leren we hem beter kennen en ontdekken we meer over zijn achtergrond, passie voor zijn werk en zijn ervaringen binnen ons team.

Wie is Michel?

Michel is een gedreven sportliefhebber en houdt zich in zijn vrije tijd bezig met hardlopen en atletiek. “Ik ren van 400 meter sprint tot aan halve marathons en neem zelfs deel aan kampioenschappen,” vertelt hij enthousiast.

Wat is je achtergrond en werkervaring?

“Ik heb MTS werktuigbouw gestudeerd en begon mijn carrière bij een gevelbouwer in de productie. Al snel kwam ik op de CAD-afdeling terecht, waar we data invoerden om automatische doorsnedes te genereren. Na enkele jaren ben ik overgestapt naar de machineaansturing voor CNC-machines. Vervolgens raakte ik betrokken bij de kleinzakelijke markt, waar ik verantwoordelijk was voor het hele traject tot aan de productie. Hierna maakte ik de overstap naar projectcoördinatie.”

Na een uitstapje uit de gevelbranche, waar hij als programmeur voor machines werkte, keerde Michel terug. “Ik ging weer aan de slag bij een gevelbouwer, waar ik begon op de calculatieafdeling en later ook project coördinatie, projectleiding en tekenwerk oppakte.”

Hoe kwam je bij GevelAdvies terecht?

“Ik kwam toevallig op de website van GevelAdvies terecht en zag daar de vacature voor geveladviseur. Op dat moment was ik niet actief op zoek naar een nieuwe baan, maar deze functie sprak me erg aan. Ik besloot te solliciteren en ben blij dat ik die stap heb gezet.”

Hoe bevalt het werken bij GevelAdvies?

“Het team is gezellig en divers in ervaring, wat het werken hier erg prettig maakt. We hebben een klein team, wat ervoor zorgt dat we snel kunnen schakelen. Daarnaast heb je veel vrijheid om je eigen planning te maken, zowel voor kantoorwerk als het werk op locatie. Die balans bevalt me goed.”

Wat zijn je dagelijkse werkzaamheden?

“Mijn taken zijn heel divers. Ik houd me bezig met onderzoeken, testen, het schrijven van rapportages en de beoordeling ervan. Ook heb ik binnen de verduurzaming enkele interessante projecten opgepakt. Geen dag is hetzelfde, wat het werk uitdagend en afwisselend maakt."

Wat motiveert je het meest in je werk?

“Het meest voldoening haal ik uit het vinden van de juiste oplossing voor complexe problemen. Het is een geweldig gevoel wanneer je een aanname doet die uiteindelijk de oplossing blijkt te zijn. Vooral als andere bedrijven er niet uitkomen en wij wel, is dat ontzettend bevredigend. Het is mooi om bedrijven echt uit de brand te helpen.”

Hoe ziet een typische werkdag eruit?

“Geen dag is hetzelfde. Soms ben ik de hele dag onderweg naar opdrachtgevers of bezig met wind- en waterdichtheidstesten, en andere dagen werk ik aan rapportages op kantoor. Je weet nooit precies wat je zult tegenkomen, wat het werk spannend en uitdagend maakt.”

Wat zijn je sterke punten in je werk?

“Ik ben geduldig en voer grondig onderzoek uit. Ik blijf altijd rustig, zelfs in stressvolle situaties, wat in dit vak heel belangrijk is.”

Pascal (Teamleider GevelAdvies) over Michel: “Michel heeft uitgebreide technische expertise en geeft niet op totdat hij de oplossing heeft gevonden. Hij luistert goed naar de wensen van de klant en toont een klantgerichte houding.”

Heb je ooit last van hoogtevrees?

“Nee, eigenlijk nooit. De eerste meters kunnen soms spannend zijn wanneer je over de rand gaat, maar daarna valt het altijd mee.”

Wat zijn de leukste projecten waar je aan hebt gewerkt?

“Een van mijn favoriete projecten was de verduurzaming en renovatie van een bestaande gevel in Groningen. Ook het werk aan het WTC in Amsterdam was bijzonder boeiend. Deze projecten brachten me naar unieke locaties, wat het werk extra interessant maakt."