Onderzoek gericht op tocht- en lekkageproblemen

3 juni 2024

Onderzoek gericht op tocht- en lekkageproblemen

Onlangs hebben Allard en Michel een onderzoek gericht op tocht- en lekkageproblemen uitgevoerd bij drie woningen in Almere.

Om de problemen te analyseren hebben onze adviseurs gebruik gemaakt van een hoogwerker. Hierdoor was het mogelijk om de gevel aan de buitenkant open te halen. Om de veiligheid van de omwonenden te waarborgen, is de hoogwerker afgezet met hekken.

Uit het onderzoek kwam naar voren dat een samenspel van factoren hebben bijgedragen aan de lekkages aan de gevel. Om deze problemen effectief aan te pakken, hebben onze adviseurs een gedetailleerd plan voorgesteld voor proefherstel. Dit omvat onder andere het vervangen van klemlijsten en dekkappen door nieuwe exemplaren, het demonteren van geëmailleerde panelen ter plaatse van doorhangende regels en het voorzien van extra ondersteuning in het midden van deze regels.

Door deze gerichte aanpak kunnen we niet alleen de huidige tocht- en lekkageproblemen aanpakken, maar ook de structurele integriteit van de gevel verbeteren en toekomstige problemen voorkomen.