Tochtproblemen groot kantoorpand eenvoudig opgelost

9 september 2020

Tochtproblemen groot kantoorpand eenvoudig opgelost

Te warm, te koud, vragen over het klimaatsysteem; gebouwbeheerders hebben er hun handen aan vol. Niets is vervelender dan klachten van gebruikers over  bijvoorbeeld tocht in het pand. “Onlangs werden wij door een kantoorbeheerder gevraagd een gevel te isoleren. Wij bekeken het adviesrapport dat aan de vraag ten grondslag lag. Zoals altijd bekijken we adviesrapporten grondig. Al gauw kwamen we tot een heel andere oplossing voor de tochtproblemen”, vertelt geveladviseur Pascal Schrijver.

“Als we worden gevraagd voor herstelwerkzaamheden, dan vragen we altijd naar de oorzaak van het probleem. In dit geval kregen we een adviesrapport waarin stond dat er tochtproblemen waren, de oorzaak zou te maken hebben met de slechte isolatie van de gevel. Naast het analyseren van het rapport,  luisterden we naar de ervaringen van de pandgebruikers om meer gevoel te krijgen bij het probleem. Het probleem kan door gebruikers heel anders ervaren worden waardoor je in een heel andere richting moet kijken om tot de juiste oplossing te komen. Ook in dit geval gaven gebruikers ons input waarmee we op een ander spoor kwamen. De gevel leek op een aantal punten niet goed aan te sluiten op de vloer. Om deze hypothese te toetsen, hebben we op een verdieping de aansluiting hersteld. De resultaten waren verbluffend. De stookkosten namen drastisch af en de gebruikers hadden geen klachten meer. Deze oplossing is bovendien vele malen goedkoper dan het volledig opnieuw isoleren van de gevel. Op dit moment gaan we nog verder onderzoeken om te beoordelen of onze oplossing toereikend is, of dat isolatie toch ook noodzakelijk is”, legt Pascal uit.

Destructief onderzoek geeft veel inzicht

GevelAdvies geeft advies over gevelconstructies en kozijnsystemen. Dit kan in elke fase van een bouwwerk: nog voor de nieuwbouwfase, tijdens de bouw of als een pand er al jaren staat. Pascal: “In geval van problemen, voeren we bijvoorbeeld een gevelinspectie uit, doen we thermorafisch en destructief onderzoek. Dat laatste is iets wat wij bij bestaande panden eigenlijk altijd wel adviseren. Door de gevel open te maken, kun je daadwerkelijk zien wat er zich binnenin afspeelt. Daarmee worden problemen vaak heel inzichtelijk. We hebben in ons team aan inspecteurs, adviseurs en monteurs jarenlange kennis en ervaring opgebouwd. Vrijwel alle gevels in Nederland kennen we wel. Dat helpt natuurlijk enorm om tot de juiste analyse en oplossingen te komen.”

We staan garant voor advies en uitvoering

Opdrachtgevers schakelen GevelAdvies vaak in om te komen tot een goede analyse en advies rondom gevels en kozijnconstructies. “Als adviesbureau staan we graag met onze voeten in de klei. We leveren natuurlijk het adviesrapport, maar nog liever lossen we problemen daadwerkelijk op. We zijn vaak betrokken bij de uitvoering van herstelwerkzaamheden. Soms sturen we monteurs aan. Dat is voor de klant makkelijk maar tegelijk ook handig omdat we precies kunnen nagaan of het herstel ook daadwerkelijk volgens het advies uitgevoerd wordt. Wij staan garant voor onze rapporten, vanaf onderzoek tot en met uitvoering. Wij gaan net zo lang door totdat het probleem bij de kern is opgelost.”

Weten hoe wij u kunnen helpen?
Weten hoe wij u kunnen helpen?
Met 100% onafhankelijk advies komt u verder

Neem direct contact op