Thermografisch onderzoek

Inzicht in temperatuur, tocht en verborgen gebreken

Hoe is het gesteld met de temperatuur in uw pand? Wellicht krijgt u klachten van gebruikers over tocht, kou of juist extreme warmte. Of heeft u de wens om energie te besparen om zo te voldoen aan de normeringen. Met thermografisch onderzoek maken we precies inzichtelijk hoe het gesteld is met de temperatuur in uw pand, we krijgen zicht op problemen, de staat van isolatie en verborgen gebreken.

Met behulp van een infraroodcamera brengen we temperatuurverschillen in uw gevel nauwkeurig in beeld. In nauwe samenwerking met de adviseur, brengt de monteur ruimte voor ruimte in beeld. Ook de buitenkant van uw pand nemen we zorgvuldig onder de loep.

Alle beelden analyseren we vervolgens grondig. Problemen kunnen we haarfijn detecteren maar ook verborgen gebreken worden inzichtelijk gemaakt. Op basis van de analyse volgt een rapport waarbij we u adviseren hoe u problemen kunt oplossen. Ook maken we inzichtelijk wat de staat van de gevel is en wat er nodig is om bijvoorbeeld uw gevel te verduurzamen of te upgraden zodat u voldoet aan de energienormen. Graag lossen onze monteurs de geconstateerde problemen voor u op. Maar u kunt ons ook inschakelen om uw eigen monteurs te begeleiden.

Thermografisch onderzoek wordt onder meer toegepast bij:

  • Onderzoek bij klachten veroorzaakt door tocht (luchtlekken);
  • Het opsporen van thermische lekken bij oplevering van nieuwe gebouwen;
  • Controle van de staat van isolatie bij bestaande bouw.

De juiste temperatuur draagt bij aan comfort voor gebruikers

Thermografisch onderzoek in vier stappen

  • Achterhalen van wensen en problemen
  • Fotografie met infraroodcamera op locatie
  • Analyse beelden
  • Rapportage met conclusie en advies
Weten hoe wij u kunnen helpen?
Weten hoe wij u kunnen helpen?
Met 100% onafhankelijk advies komt u verder

Neem direct contact op